09 June 2007

TWEETY UNDE-I?

Gay Fest a reuşit să acapareze atenţia asupra lui şi în acest an, la cea de-a treia ediţie. La marşul organizat de ACCEPT au participat 400 de homosexuali şi lesbiene, iar 800 de jandarmi şi ofiţeri ai forţelor speciale au încercat să menţină liniştea.
De dimineaţă, reprezentanţi ai organizaţiei Noua Dreaptă au organizat un marş împotriva paradei minorităţilor sexuale. Marşul nu a fost lipsit de incidente: mai mulţi tineri i-au agresat verbal pe manifestanţi.
Participanţii de la parada gay au fost atacaţi cu ouă şi roşii, care, la câteva minute mai târziu, au fost înlocuite cu pietre. Peste o sută de agresori au fost reţinuţi de forţele de ordine, iar printre aceştia se aflau şi minori. Unii părinţi chiar au spus că odraslele sunt afectate de această manifestare.
Ce m-a mirat pe mine a fost lipsa lui Tweety de la eveniment. Îmi şi imaginez cât de greu îi era, când vedea la TV tot ce se intâmplă, să nu iasă în stradă şi să arunce cu pietrele în cineva sau să rupă picioarele altcuiva. Poate la anul, Tweety, poate la anul...
Observ că pentru toată lumea e o problemă că o astfel de paradă are loc şi în România, dar toţi aceştia cred că violenţa duce la ceva bun. Nu pot să cred decât că şi la anul o să auzim din nou de atacuri la Gay Fest şi de faptul că poporul ăsta reacţionează mai prost decât un copil căruia îi iei bomboana din mână...

No comments: