03 June 2007

DE BINE ŞI DE RĂU

Antena 2 s-a lansat de vreo două luni şi nu are decât două emisiuni bune. Din nefericire pentru post, multe dintre producţii sunt mult prea slabe sau moderate de amatori.
Fără vorbe goale, fără emisiuni de umplutură, fără invitaţi şi moderatori care socializează doar de dragul conversaţiei, acesta este, în câteva cuvinte, profilul ANTENEI 2. Reputatul analist Ion Cristoiu, ziariştii Cristian Brancu şi Victor Ciutacu, Mihai Sturzu (de la Hi-Q), Oreste, Ileana Pescariu, Iulia Fraţilă sunt doar câţiva dintre cei care au emisiuni la noul post de televiziune. Sunt multe talk-show-uri, dar spectacolul oferă informaţie şi satisfacţie secundă de secundă. Întrebările sunt selectate de la public, la unele emisii chiar telespectatorii sunt invitaţi în platou pentru a discuta cu personalităţile cărora le adresează întrebări.
Aşa se prezintă noul post TV. Cât din aceste rânduri e adevărat sau nu, asta am putut vedea în cele două luni de emisie.
La Cristian Brancu (“Agentul VIP”) am observat des că are obiceiul de a vorbi doar de bine despre invitaţii săi, iar la Oreste (“Codul lui Oreste”), că îi face mare plăcere de a se da ca exemplu în fiecare discuţie. O emisiune pe care ai putea să o urmăreşti, dacă prezentatoarea nu ar încerca să o imite pe Eugenia Vodă, este “Dincolo de aparenţe”, a Florentinei Fântânaru, care mai prezintă şi “Exerciţiu de atitudine”. “Să Râdem Împreună” şi “Buletin de neştiri” sunt două formate cărora nu le înţeleg prezenţa în grilă şi la care găsesc foarte rar glume bune. “Firu-n patru” e o palidă încercare de imitarea a “The view”, însă ceva mai reuşită decât “Careul de doamne” de la TVR1. Victor Ciutacu are şi el emisiune. “Vorbe grele” se numeşte şi, după titlu, îmi aduce a “Hard Talk” de la BBC. Talk-show-ul nu mi s-a părut interesant, drept care l-am urmărit foarte puţin, dar mi-a lăsat impresia că întrebările nu sunt dintre cele mai bine alese.
Cu toate că Antena 2 abundă în emisiuni de umplutură, există două producţii care mi-au atras atenţia: “Ora Presei” şi “DeşteptAreA²”. Matinalul e unul inedit în România şi reuşeşte să îţi menţină atenţia asupra postului, chiar dacă Mihai Sturzu uită uneori de invitaţi şi vorbeşte de unul singur. Printre invitaţii matinalului, m-am bucurat mult să-i văd Ion Caramitru şi Dan Puric. Ion Cristoiu a lăsat analiza politică deoparte şi moderează o emisiune de interviuri, la care a lansat în primele ediţii două concursuri de redactare. A avut invitaţi interesanţi, printe care Nicolae Manolescu (preşedintele Uniunii Scriitorilor), Paul Grigoriu (Radio România Actualităţi) şi Cristina Ţopescu (Prima TV).
Cum spunea cineva, la Antena 2 ai impresia că te-ai trezi cu o emisiune şi ai adormi tot cu ea, fiindcă postul ăsta nu are decât un singur studio. Un alt defect al canalului tv este că nu are deloc ştiri, dar pretinde că oferă informaţie.

No comments: